26 December 2009

Dah Clash Mintak Duit Balik--bodo sial


jom2 bace aku nk kongsi satu cite nie..menda nie berlaku kat membe rapat aku jgk laa..

cam tajuk post nie kate, "Dah Clash Mintak Duit Balik" , aku xberada di mana2 pihak, just nk share ngn korang sume,

cite die camnie, membe aku nie perempuan, kapel awl tahun jgk, pastu hujung bulan 11 aritu dah putuss...

pastu baru2 nie die ad laaa kapel baru.. pastu mamat Ex die tu jeles kot?

tibe2 aje ungkit sal hutang2 lame..

korang xrase cam bodo ke mamat tu?

kalao aku laa...dah dulu pndai sngt spend money, xyah ar nk ungkit.

bukan awek die pksa kan2..

lagipon bg aku duit2 y spend mase kapel nie cam "pelaburan"

kalao dah clash tu, kire burn laa.. xyah la nk wat muke xmalu g tuntut balik kan2..

ad ke org y rugi saham pegi tuntut balik ngn syarikat? hadoii..

lao bley, mmg cam 0% risk la buat investment..ramai la y kaye, xde y bankrup..haha!

lagipon y die gtau, dulu mamat nie selalu je mintak duit ngn die,

tket bas die blanje...

pastu suh tlng mamat tu g amik duit dari bank,

mamat tu sapu sket duit..

tu y die gtau ar...

aku nk percaya, aku xtau kebenaran

aku xnk percaya, die rapat ngn aku

tapi ofcuz la kita nk support membe kan2

dari support org y kite xkenall..

Selingan agak2 kalao kire duit y aku spend ngn Ex dulu dpt brape ekk?

haha! aku xla bodo camtu.. org kate, let be gone bygone

or justin timberlake kate, what goes around will eventually comes around,

ingt pulak mase kecik2 dulu...

org tua2 selalu pesan, kalao dah bagi sesuatu,

dont take it back!

nanti buruk sikuu...

hehee
so konklusinye,

wat malu kaum jek.. dah bagi xyaa la nk mintak balikk...

pendapat korang?

21 comments:

nurulrazak said...

benda cani memang salu jadi...hmm~~ susah nak cakp..maybe laki tu jeles kot..

z4mr said...

nasib baik belum kawin, kalo x mau tah brape ribu die tuntut. silap2 masuk paper

Olak said...

nurulrazak: selalu jadi ek? lau camtu ramai kot y terasa..hohoho..but not me okep ^^

z4mr: kalu dah kawin mmg confirm masuk tuntut nafkah bla3... xpon jadi cam kes pemain badminton negara tuu... y xjd kawen, pastu tuntut segala kos persiapan perkahwinan..

..::Elm3 Ak3M::.. said...

haha..jeles punya pasal tuntut hutang apa la..naseb malang la sapa dpt laki cam tu..hoho..

pendapat aku tak payah bayar balik la..klu dia nak juga suruh "laki" tu wat saman..hahaha

Olak said...

ak3m: haha wat saman pon xley nk wat ape.. xde bukti.. len ar kalo ad simpan lagi receipt2 mase belanje dulu, tapi xkn sume simpan..
satu lagi, kalo enter court sebab kes saman jeles camnie, tunggu ajela 5-7 tahun baru court layan.. last2 dah smpai ade anak2, dah xde perasaan, dah bekerjaya profesional, baru la nak maluu...
nk jeles pon bia bertempat.. nati wat malu diri sendiri, kuarga..

Kujie said...

owh...ini tren zaman skrg ni
putus tunang je, g mahkamah tuntut juta2

tak pun, kawen 12 hari, g mahkamah claim 50 ribu.

ishhh... korang esok2 bercinta bawa buku 555 tu, tulis mkn kt kedai mamak rm 6.00, banje tgok wayang rm 11, popcorn rm 8

hehehe...ade bukti nk claim nnt

Olak said...

kujie: adess tu bukan style aku o..
wat malu jee..
xmalu ke tuntut camtu?
bukan stakat nk tuntut, y die bg dulu pon ad lagi simpan..
kenangan maaa~
^^,

farra-eng said...

dasar lelaki dayus minta duit kat pompuan hahaha..ttbe me juin m'gumpat kat sni huhu

Olak said...

fara-eng: jemput2 komen anda di-alu-alukan..hoho...

scenario y biasa kita dengar, bila dah clash masing2 pulangkan pemberian..

tapi jarang kita dgr

dah clash, "claim" balik..
haha

delour said...

errkkkss like ur word lh dude...couple ni cam investment=P(money)

Cesc Faisal said...

haha.. budak2 bwh umor kot..

::cikjuju::◕‿◕ said...

haha~~memalukan betol!!!saper la jejaka yg telah memalukan diri dan rakan2nyer tuh..ish2~~
sure jejaka tuh ngah kekeringan dat y la claim balik...
hahah~`dunia2~^^,

Olak said...

delour: yes its true, hidden facts =p

cesc: nk tepat lagi, baru lepas bawah umo,,, 18.

cikjuju:mmg confirm xtau maluu..wahahaa

majin a.k.a m.shadow said...

buruk cku la wey mtkblk~kuikuikui

Best Of Me 321 said...

tu namanya balak tak guna, sendiri nak awek, kena la labur duit tu sikit kat awek, kalau dah clash kira burn je la, nampak sgt tak ikhlas laki tu, samdol dan hamlau btol

Olak said...

majin: tu la pasal.. haha.. cam budak2 pulaaakk

BOM321:yeye btol.. lau xde wet sngt jgn ar nk blanje2, wat xtau sudaa...
nie dah bg, mintak balek.. adeii..
xphm btoi

ZouL said...

haha.giler kedekut mamat tu.
duit pompuan pun dia nk sosah ke..
ape la..kot la nk tmbah mse g amek duit kt atm.pebende r..

zures said...

wat apa nak ungkit2 balik...mmg tu dah pelaburan..mana ada awek yg nk pakwe sengkek...

Olak said...

tu la psal..

cyberboy said...

lol..kelaka pulak aq baca entry ni,ada ke pattut,abgi duit mintak balik ,adoyaya...memalukan sajew...nak couple sngt....

Olak said...

cyberboy:budak2 kan..huhu